woensdag 17 februari 2021

Man snuit neus

 Zo ziet ongedierte eruit. 

Ik stond te wachten op de tram, en keek uit op deze verschijning. Hij snoot zijn neus, waar op zich niets ergs mee is. Maar tot drie keer toe haalde hij een papieren zakdoekje boven, deed hierin zijn snotbehoefte en liet het residu achteloos wegdwarrelen op de onschuldige tramsporen. Terwijl 3 meter verder een vuilnisbak stond. Hij kwam overigens net uit de Vandenborre in Gent waar hij na aankoop van een gsm uit de winkel werd gezet wegens het weigeren om een mondmasker op te zetten toen hij met een adviseur aan tafel ging zitten. 

Alsof dat nog niet genoeg was, verwijderde hij het plastiekje van zijn nieuwe gsm even onomzichtig als een onhandige peuter de rest van zijn fruitpap van zich afstoot als hij gesatureerd is. Zoals je kunt zien bleef het nog even aan zijn anorak kleven. 

Los daarvan was hij ook nog niet eens van goede manieren gespaard gebleven, gezien hij veelvuldig het overtollige snot dat hij niet via zijn papieren zakdoekjes had opgevangen, rechstreeks naar zijn kop katapulteerde. Zelfs een bejaarde die al jaren geen opvang voor zijn snot heeft gevonden, zou zo'n handeling met een zoölogisch verfijnder geluid vertolken. 

PS: voor de haters die weer zullen neuten over privacy: bij voorbaat torpedeer je je recht op privacy bij zulk asociaal olijk vertoon. Wie niet schuldig is, werpe de eerste steen. Ja uiteraard, maar we mogen als beschaving toch anno 2021 gezamenlijk een ondergrens trekken. Jammer om vast te stellen dat er toch nog ongedierte kan gedijen die tot zo'n voorhistorisch dieptepunt kan belanden, en tegelijk ook onvoorstelbaar dat dergelijk crimineel gedrag zich zelfs nog kan voordoen. Alle sensibilisering voor de zorg van onze planeet ten spijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten